Jongeren leren voor hun gebit te zorgen.

De voordelen voor jongeren

Zodra je melktanden gewisseld zijn krijg je een volwassen gebit. Hiermee moet je het de rest van je leven doen. Daarom is het van belang om goed te poetsen, het gebit goed te verzorgen en in te grijpen bij problemen. Als kinderen en jongeren leren hoe zij op de juiste manier moeten poetsen en naar de tandarts of mondhygiëniste gaan, houden zij die kennis en ervaring voor de rest van hun leven. “Jong geleerd is oud gedaan!”

Kies voor Zorg besteedt daarom veel aandacht aan kinderen en de gezondheid van hun mond. Een afspraak bij de mondhygiëniste heeft voor kinderen en jongeren zes belangrijke voordelen.

Jongeren leren goed poetsen

Gebit wordt vaak gecontroleerd

Minder ongemak door beugel

Stralend gebit voor een beter uiterlijk

Leren voor het gebit te zorgen

Minder vaak naar de tandarts

Poetsinstructies

Veel kinderen en jongeren poetsen niet goed. Ze poetsen niet uitgebreid genoeg of maken de ruimtes tussen de tanden en kiezen niet schoon. Daarom leren wij kinderen graag hoe zij moeten poetsen met handige poetsinstructies. Ook geven wij hen advies over het gebruik van flosdraad en ragertjes om tandplak tussen tanden en kiezen te verwijderen.

Beugels en mondhygiëne

Het schoonhouden van het gebit en het tandvlees kan lastig zijn met een beugel. Ga je regelmatig naar de mondhygiënist, dan kan de mondhygiënist je tanden goed schoonmaken. Hiernaast krijg je bij de mondhygiënist tips over hoe je jouw mondhygiëne met een beugel zo goed mogelijk kunt bijhouden.

Minder vaak naar de tandarts

Vind je het niet fijn om naar de tandarts te gaan, dan kan een periodiek bezoek aan de mondhygiënist ervoor zorgen dat je controleafspraken minder lang duren. Door je tanden, kiezen en tandvlees tussen je afspraken bij de mondhygiënist door goed te verzorgen, verbeter je niet alleen je mondgezondheid maar ook je uiterlijk met stralend witte tanden.

  • Onyxdijk 199
  • 4706 LL Roosendaal
  • praktijk@kiesvoorzorg.com
  • 0165-55 50 26