Angst? Daar gaan wij goed mee om.

Angst voor de mondhygiëniste: waarom controles toch belangrijk zijn

Net als dat er veel mensen kampen met een angst voor de tandarts, zijn er ook veel mensen die bang zijn voor de mondhygiëniste. Heeft u last van angst voor de mondhygiëniste of tandarts? Geef dit dan van tevoren aan. Wij zullen er alles aan doen om het voor u zo prettig mogelijk te maken. Hoewel degene die u behandelt u natuurlijk zoveel mogelijk op uw gemak probeert te stellen, zijn niet alle behandelingen even prettig. Toch is het voor de gezondheid van uw mond aan te raden om naar de afspraken te gaan. Een bezoekje aan de mondhygiëniste kan namelijk veel problemen voorkomen.

Minder tandartsbezoeken

De mondhygiëniste voorkomt en behandelt tandvleesproblemen. Zo verhelpt en vermindert u gebitsklachten en blijven tanden en kiezen gezond.

Op de hoogte van uw mondgezondheid

De mondhygiëniste houdt uw tandvlees, tanden en kiezen met controleafspraken in de gaten. Dit zorgt voor minder verrassingen.

Advies over mondhygiëne

Naast behandelingen geeft de mondhygiëniste tips zodat u zelf uw tandvlees kunt reinigen en verzorgen. Zo houdt u uw mondgezondheid op peil.

Bezoekjes aan de mondhygiënist zorgen ervoor dat u minder vaak naar de tandarts hoeft. Tandvleesproblemen, gaatjes en loszittende tanden en kiezen staan namelijk in relatie tot elkaar. Zo kan terugtrekkend tandvlees ervoor zorgen dat uw tanden minder stevig vastzitten en daardoor los kunnen gaan zitten. Door uw tandvlees te laten controleren door de mondhygiëniste, voorkomt u dat u door tandvleesproblemen last krijgt van uw tanden en kiezen. Dit scheelt niet alleen veel pijn en leed maar ook hoge tandartskosten.

Daarnaast weet u beter hoe het ervoor staat met uw mondgezondheid als u periodiek naar de mondhygiënist gaat. U staat namelijk onder controle, waardoor de mondhygiënist de staat van uw tandvlees, kiezen en tanden in de gaten kan houden. Dit zorgt er weer voor dat u problemen op tijd kunt aanpakken. Er is namelijk niets zo vervelend als ontdekken dat er iets flink mis is met uw gebit tijdens een controle. Door periodiek naar de mondhygiënist te gaan, staat u minder vaak voor verrassingen.

Om uw mond zo gezond mogelijk te houden geeft de mondhygiënist u ook tips die u thuis kunt toepassen. Met deze tips is het eenvoudiger om uw tanden en tandvlees veilig en grondig te reinigen en te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat u uw mondhygiëne kunt ondersteunen tussen uw afspraken in, waardoor u uw mondhygiëne en algehele gezondheid kunt verbeteren.

  • Onyxdijk 199
  • 4706 LL Roosendaal
  • praktijk@kiesvoorzorg.com
  • 0165-55 50 26